Finala națională CSSD, Bistrița

Cupa Școlilor la Streetdance, Finala Națională 2019

În data de 1 iunie, Bistrița devine pentru o zi capitala dansului. Trupe din toată țara vin să concureze la Finala Națională a Cupei Școlilor la Streetdance, toate pregătite să dea tot ce au mai bun. Astfel, dansatori din Botoșani,Timișoara, Craiova, Bistrița-Năsăud, Constanța, care au cucerit podiumul la etapele județene, cât și dansatori din alte județe precum Cluj, Maramureș, Brașov, Mureș (unde nu s-a desfășurat etape județene CSSD) își dau întâlnire pentru lupta de cucerire a titlului de Campioni CSSD2019.

Începând din luna aprilie, competiția Cupa Școlilor la Streetdance, singura competiție de street dance între unitățile de învățământ la nivel național, organizată de Școala de Dans Reborn Bistrița, și-a început traseul prin țară.

Ajunsă la ediția cu numărul XI, scopul competiției este de a promova atât dansul și cultura street dance-ului în rândul tinerilor cât și importanța participării la activități competitive. Acestea dezvoltă abilitățile de socializare și muncă în echipă și oferă tinerilor o alternativă sănătoasă de a petrece timpul liber.

Și pentru că orice competiție are și un juriu, persoanele care vor decide anul acesta cine va fi câștigător sunt: Renata Veszi din Oradea, Aura Vidroiu, Alexa Grig, Alexandra Barac și Gabi Neagu din București. Cei 4 jurați au o experiență vastă, participând la workshopuri, competiții și battle-uri atât în țara cât și în străinătate și au inspirat sute de dansatori la cursurile predate de ei în diferite școli de dans și locații din România.

În cadrul evenimentului vor fi 2 categorii: categoria de Crew Show unde trupele înscrise, printr-un show propriu, vor demonstra adevărata pasiune pe care o poartă dansului și vor da tot ce au mai bun, si categoria de Battle 1vs1 hip-hop. Cele 2 categorii vor fi împărțite pe categorii de vârstă: școli primare, școli gimnaziale și licee, iar battle-ul 1vs1 hip-hop va avea și secțiune pentru studenți.

Evenimentul va avea loc la Sala Polivalentă Bistrița, sâmbătă, 1 iunie, de la ora 1. Biletele se pot achiziționa atât de la sala de dans Reborn Dance Studio (vis-à-vis de Corso Pub) de luni până vineri între orele 16 – 19, cât și în ziua evenimentului de la intrare, prețul unui bilet fiind de 15 lei. Persoanele care se prezintă cu biletul de la Etapa Județeană CSSD Bistrița-Năsăud, vor avea o reducere de 5 lei.

Acest eveniment este organizat cu sprijinul Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Strânge-ți gașca de prieteni și vino să susți mișcarea și dansul în cadrul singurului concurs la nivel național în care sunt implicate trupe care își reprezintă școlile și liceele din care fac parte!

Mare Mara, coordonator proiect