Gala de Crăciun Cantus Mundi

Cantus Mundi Bistrița vă invită la Gala de Crăciun

Vineri, 13 decembrie 2019, începând cu ora 16:00, la Centrul Cultural Dacia (Bulevardul Decebal nr. 3), cinci coruri de copii din județul Bistrița Năsăud, parte a Programului Național Cantus Mundi, vor susține o un spectacol de cânt coral dedicat sărbătorilor de iarnă și copilăriei, în cadrul Galei de Crăciun Cantus Mundi.

200 de copii și tineri din corurile: „Voci Del Amicizia”, dirijor Andreea Pista, Corul Școlii Gimnaziale Budacu de Sus, dirijor Viorica Voichița Bălan, „Excelsior”, dirijor Ana-Maria Dragonici, Corul Școlii Gimnaziale „Artemiu Publius Alexi”, dirijor Daniela Clapa, „Adoratio”, dirijor Carolina Karoli vor încânta publicul din Bistrițacu colinde și lucrări corale special pregătite de sărbători.

Gala de Crăciun Cantus Mundi Bistrița se înscrie în seria celor 14 Gale Cantus Mundi naționale și locale, care se desfășoară între 7 și 22 decembrie 2019, reunind pe scenele din toată țara peste 5.000 de copii și tineri.

Programul Național Cantus Mundi vine în această iarnă cu foarte multe surprize. 14 gale Cantus Mundi de Crăciun se desfășoară în toată țara în luna decembrie, așadar sloganul nostru – “Unim România prin muzică”, devine o realitate sonoră. A fost un an important pentru noi, ne apropiem de 50.000 de copii în această rețea a muzicii, copilăriei și emoției și cred că acestea sunt daruri minunate pe care le transmitem mai departe publicului.” – a declarat Emil Pantelimon, Managerul Corului de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”

Programul Național Cantus Mundi este una dintre cele mai importante realizări ale Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, care anul acesta susține trei concerte extraordinare de Crăciun, în București, toate sold out. La evenimentele din București participă alți peste 1.500 de tineri coriști care fac parte din comunitatea Cantus Mundi și care au astfel prilejul să cânte pe scena Ateneului Român, în cadrul Galei de Crăciun Cantus Mundi, dar și alături de mentorii lor, membrii renumitului ansamblu.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat în 2011 de reputatul dirijor Ion Marin și derulat alături de membri ai Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 8 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.400 de coruri. Peste 48.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.500 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate. În 2019, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a împlinit 56 de ani de activitate neîntreruptă, devenind astfel unul dintre cele mai longevive ansambluri corale.

Biroul de presă

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”

Programul Național Cantus Mundi