Gala Moș Nicolae, online

Dragii noștri,

Într-un an atipic și deloc ușor, ne continuăm misiunea căreia ne dedicăm trup și suflet de 30 de ani – aceea de a veni în sprijinul copiilor și familiilor aflate în dificultate.

Fundația Inocenți Bistrița organizează a XIV-a ediție a Galei anuale de caritate – Gala “Moș Nicolae pentru copiii cu dizabilități”.

Gala este cel mai important eveniment de anul acesta al fundației, eveniment în care ne unim forțele pentru a oferi copiilor speciali șanse la o viață mai bună, cât mai aproape de normalitate, la recuperare și bucurie.

În contextul pandemiei, pentru prima data în istoria organizației, Gala “Moș Nicolae pentru copiii cu dizabilități” se va desfășura online și ea va fi deschisă publicului larg, tuturor celor care vor să vadă mai îndeaproape ce activități desfășurăm.

În cadrul Galei vor avea lor numeroase momente frumoase, invitați speciali online din România și USA, nume sonore din diverse domenii de activitate care susțin cauza noastră, inclusiv o licitație on-line a unor bijuterii de aur pe care o doamnă din America, cu suflet mare, le-a donat pentru a susține acțiunile fundației.

Vă invităm pe această cale să fiți alături de noi, să ne ajutați să aducem un zâmbet pe chipul copiilor speciali pe care Fundația Inocenți îi are în grijă an de an și să ne susțineți cu popularizarea evenimentului. Mai multe detalii găsiți la – http://inocenti.ro/ro/gala2020/.

–––

Fundația Inocenți / Romanian Children’s Relief (RCR) oferă, încă din anul 1990, sprijin și suport specializat copiilor și familiilor aflate în dificultate din România, activitatea fundației la Bistrița începând în anul 1998. De atunci, an de an, sute de copii și părinți au beneficiat gratuit de activități de terapie, consiliere sau recuperare, scopul nostru fiind să ne asigurăm că toți copiii cu nevoi speciale sau dezavantajați din punct de vedere socio-economic, primesc sprijinul de care au nevoie pentru a-și atinge potențialul maxim în viață.

Avem, an de an, peste 650 de copii și peste 200 de mămici din Bistrița-Năsăud care beneficiază de serviciile oferite de Fundația Inocenți.

În prezent avem trei servicii sociale licențiate, care vizează dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă, inclusiv bebeluși abandonați, copiii de etnie romă, copiii cu dizabilități dar și familiile acestora.

Acestor servicii li se adaugă și numeroase programe destinate copiiilor speciali: programul ”Intervenție Timpurie” (se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 7 ani, cu întârzieri în dezvoltare și dizabilități neuro-psiho-motorii), programul de suport educațional (pentru prevenirea abandonul școlar în rândul copiilor ce provin din medii defavorizate), programul ”Viața Copilului” (oferă activități terapeutice, de consiliere și educație care se confruntă cu probleme medicale și perioade lungi de internare), programul ”Eu și familia Mea” (suport zilnic pentru copiii și tinerii instituționalizați cu dizabilități grave).

Avem 24 de angajați care, împreună cu voluntarii, lucrează în spitale, școli, centre de plasament, la domiciliul beneficiarilor sau în comunitate, pentru a le oferi sprijin atât copiilor, cât și familiilor acestora.

Echipa și programele noastre inspiră încredere, creează soluții, dovedesc integritate, arată respect față de oameni, împărtășesc și celorlalți din expertiza lor și îi susțin pe cei care au nevoie de o nouă șansă.

Vă invităm și pe dvs., dacă timpul vă permite, să ne vizitați și să aflați mai multe despre activitățile noastre, despre copiii speciali pe care îi avem în grijă și despre oamenii care luptă pentru a le da o șansă copiilor dezavantajați.

Vă mulțumim pentru susținere!

Laura Filipoi,

Director

Fundația Inocenți Bistrița