IJJ: Acțiune a jandarmilor

Amplă acțiune punctuală a jandarmilor de verificare a respectării măsurilor privind prevenirea răspândirii virusului COVID-19, pe Valea Someșului

Marți, 23 iunie a.c., jandarmii au executat o amplă acțiune punctuală de verificare a celor care nu poartă mască de protecție conform reglementărilor legale în vigoare, în stare de alertă.

Acțiunea a avut loc în mai multe localități de pe Valea Someșului și au fost verificate 321 de persoane din 45 de localități, aflate în 165 de locații. Au fost aplicate în total 32 de sancțiuni: amenzi în valoare de 2000 lei, respectiv 27 de avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurii privind purtarea măștilor de protecție. În principal acțiunea a fost un cu caracter preventiv și mai puțin axată pe aplicarea de amenzi, astfel fiind aplicate cu preponderență avertismente scrise.

Locuitorii județului trebuie să înțeleagă că respectarea acestei măsuri este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Astfel, pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăririi cu virusul SAR-COV-2, trebuie respectate cu strictețe prevederile legale în vigoare pentru protejarea dumneavoastră și a celor dragi.

Astfel de acțiuni vor fi organizate și în alte zone ale județului pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Gelu-Voievod” Bistriţa-Năsăud