IJJ: Acțiuni de control

63 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7.200 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de liberă circulație aplicate de către jandarmi la sfârșit de săptămână

La acest sfârșit de săptămână jandarmii au executat mai multe acțiuni specifice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară stabilite în această perioadă, fiind aplicate în total 63 de sancțiuni contravenționale.

Au fost aplicate un număr de 47 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de liberă circulație astfel: 29 amenzi în valoare de 2.200 de lei și 18 de avertismente scrise.

O persoană care ar fi trebuit să se afle în carantină ca urmare a sosirii din străinătate, nu se afla la domiciliu pe timpul verificărilor efectuate, persoana în cauză fiind sancționată cu 1.000 de lei amendă, pentru nerespectarea măsurii carantinării.

De asemenea, în ultimele 48 de ore jandarmii au mai constatat și abateri de la prevederile legii nr. 61 din 1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Astfel, au fost aplicate 15 sancțiuni: 9 amenzi în valoare totală de 4.000 de lei și 6 avertismente scrise pentru tulburarea ordinii publice, adresarea de injurii, consum de alcool în spațiul public neamenajat, respectiv refuzul declinării identității în fața agentului constatator.