IJJ: Acțiuni de control

27 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.650 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de liberă circulație– trei persoane verificate în carantină nu se aflau la domiciliu!

Nerespectarea carantinei, a măsurilor de protecție individuală și a măsurilor privind libera circulație – acestea au fost principalele nereguli constatate de jandarmi în urma acțiunilor pentru prevenirea răspândirii și limitarea infectării cu virusul SARS COV-2 în ultimele 24 de ore.

Jandarmii au executat mai multe acțiuni specifice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară din această perioadă. Au fost aplicate un număr de 27 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.650 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de liberă circulație.

Totodată, trei persoane care ar fi trebuit să se afle în carantină ca urmare a sosirii din străinătate nu se aflau la domiciliu pe timpul verificărilor efectuate. Cei în cauză au fost sancționați cu 3.000 de lei amendă, (1.000 de lei fiecare) pentru nerespectarea măsurii carantinării