IJJ: Acțiuni de prevenire

Continuă misiunile executate jandarmi pentru protejarea populației în județul Bistrița-Năsăud

Acțiunile jandarmilor pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus au continuat și în ultimele 24 de ore, în aria de competență, cu verificări executate în magazine, mijloace de transport în comun, terase, piețe, gări, autogări, centre comerciale și zone aglomerate. De asemenea, continuă și verificările privind respectarea măsurii privind circulația persoanelor după ora 23.00.

A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 32 de locații, fiind aplicate 50 de sancțiuni, astfel: 6 amenzi în valoare de 3.000 lei și 44 de avertismente scrise.

În această noapte jandarmii au depistat 2 persoane care nu au respectat restricțiile de liberă circulație în intervalul 23.00-05.00, ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin H. G. nr. 935/2020, fiind aplicate: două amenzi în valoare totală de  1.000 de lei.

Reamintim că este permisă circulația persoanelor în intervalul mai sus precizat doar pentru anumite motive, sancțiunile prevăzute de lege fiind cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Totodată, operatorii economici care nu respectă măsurile privind funcționarea în condiții de legalitate în această perioadă a teraselor pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei.

Vă recomandăm tuturor să evitați în această perioadă aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita îmbolnăvirile în rândul celor dragi.

Acțiuni de acest gen se vor desfășura în toate localitățile județului, atât independent cât și în cooperare cu polițiști, pompieri, resprezentanți ai D.S.V.S.A. și I.T.M. B.-N., până la încetarea măsurilor restrictive.

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD