IJJ: Acțiuni de verificare

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Jandarmii continuă verificările privind respectarea măsurilor de limitare a răspândirii infecțiilor cu Sars-Cov-2 pe raza județului Bistrița-Năsăud

Întrucât numărul de cazuri noi confirmate este în continuă creștere se impune instituirea unor noi măsuri de limitare a răspândării infecțiilor cu Sars-Cov-2 la nivelul spațiilor și activităților unde există risc mare de infectare pe raza județului Bistrița-Năsăud. Astfel, jandarmii execută zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor stabilite la nivelul județului, conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, nr. 13 din 05.08.2020.

 Cetățenii trebuie să cunoască faptul că este instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele de pe raza administrativ-teritorială a județului, care au împlinit vârsta de 5 ani, în spațiile publice deschise în care există aglomerări de persoane, respectiv: piețe, târguri, oboare (piețe agroalimentare, târguri de produse tradiționale, târguri de mașini, vânzare de produse în aer liber și alte asemenea). Totodată, aceste măsuri trebuie respectate în continuare pentru siguranța dumneavoastră și în stații de autobuz, de autocar, pe peroanele gărilor și autogărilor, respectiv pe platformele industriale.

Zilnic, jandarmii sunt prezenți și în zona unităților de învățământ, a piețelor, stațiilor mijloacelor de transport în comun și a magazinelor, iar până în data de 4 octombrie a.c., jandarmii asigură măsurile de ordine publică și la activitatea promoțională Expo Bistrița, care se desfășoară pe Pietonalul Liviu Rebreanu.

Numai în ultimele 24 de ore au fost aplicate 17 sancțiuni în valoare de 4.650 lei, fiind verificate un număr de 20 de locații. Abaterile sancționate sunt legate de lipsa purtării măștii de protecție, lipsa supravegherii animalelor și cerșetorie.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul