IJJ: Acțiuni de verificare

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Jandarmii continuă acțiunile zilnice pentru prevenirea îmbolnăvirilor în contextul  COVID-19

Acțiunile jandarmilor pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus au continuat în ultima săptămână cu verificări executate în magazine, mijloace de transport în comun, piețe, lăcașuri de cult, gări, autogări și zone aglomerate.

A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 468 de locații, fiind aplicate 259 sancțiuni, astfel: 42 de amenzi în valoare de 24.650 lei și 468 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

La acest sfârșit de săptămână au fost executate acțiuni specifice de asigurare a ordinii publice la cimitirele din aria de competență privind verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, respectiv a măsurilor de distanțare fizică.

 Jandarmii montani Rodna, Piatra-Fîntînele și Colibița continuă acțiunile de patrulare pe traseele frecventate de turiști dar și acțiunile de verificare în zonele de agrement din aria de competență.

Acțiuni de acest gen vor fi executate și în perioada următoare de către jandarmi în misiuni organizate independent, cu celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne dar și cu alte instituții cu atribuții de control.

Jandarmii vă recomandă să respectați măsurile emise de către autorități, acestea fiind foarte importante pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăvirilor, respectați cu strictețe prevederile legale în vigoare pentru protejarea dumneavoastră și a celor din jur.