IJJ: Acțiuni de verificare

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Jandarmii continuă acțiunile zilnice pentru prevenirea îmbolnăvirilor în contextul  COVID-19

Numărul crescut de cazuri de infectări cu Noul Coronavirus în municipiul Bistrița se apropie de un prag alarmant care atrage după sine instituirea carantinei zonale, incidența fiind de 5,53/1000 locuitori în municipiul Bistrița.

Acțiunile jandarmilor pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus au continuat în ultima săptămână cu acțiuni specifice de informare a populației dar și cu verificări executate în magazine, mijloace de transport în comun, piețe, gări, autogări și zone aglomerate.

În ultimele 48 de ore a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 115 locații, fiind aplicate 111 sancțiuni, astfel: 26 de amenzi în valoare de 15.000 lei și 85 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Totodată, jandarmii continuă și acțiunile de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2. De asemenea, cetățenilor care nu respectau măsurile de protecție individuală le-a fost explicat modul corect de purtare a măștii de protecție și implicațiile pe care le are purtarea incorectă a acesteia dar și importanța respectării distanțării sociale în această perioadă.

Jandarmii montani Rodna, Piatra-Fîntînele și Colibița continuă acțiunile de patrulare pe traseele frecventate de turiști dar și acțiunile de verificare în zonele de agrement din aria de competență. Totodată, au fost executate și acțiuni de verificare a respectării măsurilor de prevenire a infectării cu noul Coronavirus, de către agenții economici și de către turiști.

Acțiuni de acest gen vor fi executate și în perioada următoare de către jandarmi în misiuni organizate independent, cu polițiști dar și cu alte instituții cu atribuții de control.

Jandarmii vă recomandă să respectați măsurile emise de către autorități, acestea fiind foarte importante pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Vă recomandăm să evitați în această perioadă aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii sau cu membrii familiei cu care nu locuiți în aceeași gospodărie, pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita îmbolnăvirile în rândul celor dragi.