IJJ: Acțiuni de verificare

Misiunile jandarmilor pentru protejarea populației continuă în județul Bistrița-Năsăud

Acțiunile jandarmilor pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus au continuat și în ultimele 24 de ore cu verificări executate la terase, în magazine, mijloace de transport în comun, piețe, gări, autogări și zone aglomerate. De asemenea, continuă și verificările privind respectarea măsurii privind circulația persoanelor după ora 23.00.

A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 75 de locații, fiind aplicate 70 de sancțiuni, astfel: 15 amenzi în valoare de 7.050 lei și 55 de avertismente scrise. Un operator economic a fost sancționat cu avertisment scris pentru menținerea terasei acoperite, contrar prevederilor legale în vigoare.  

În această noapte jandarmii au depistat 5 persoane care nu au respectat restricțiile de liberă circulație în intervalul 23.00-05.00, ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin H. G. nr. 935/2020, fiind aplicate: o amendă în valoare de  500 de lei și 4 avertismente scrise. Totodată, în ultimele 24 de ore jandarmii au verificat pe raza județului 221 persoane, aflate în 115 de locații, din 35 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora.

Reamintim că este permisă circulația persoanelor în intervalul mai sus precizat doar pentru anumite motive, sancțiunile prevăzute de lege fiind cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Totodată, operatorii economici care nu respectă măsurile privind funcționarea în condiții de legalitate în această perioadă a teraselor pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei.

Vă recomandăm tuturor să evitați în această perioadă aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita îmbolnăvirile în rândul celor dragi.

Acțiuni de acest gen se vor desfășura în toate localitățile județului, atât independent cât și în cooperare cu polițiști, pompieri, resprezentanți ai D.S.V.S.A. și I.T.M. B.-N., până la încetarea măsurilor restrictive.

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD