IJJ: Acțiuni de verificare

Au ținut neapărat să consume câte o cafea, la ieșirea din schimb, chiar dacă era trecut de ora 23.00

Pe timpul misiunilor executate în această noapte jandarmii au depistat 10 persoane care nu au respectat restricțiile de liberă circulație în intervalul 23.00-05.00, ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin H. G. nr. 935/2020, fiind aplicate: 3 amenzi în valoare de  1.500 de lei și 7 avertismente scrise. Unul dintre cele mai invocate motive  este necunoașterea legislației în vigoare.

Exemple:

1. Doi bărbați au fost depistați de jandarmi în această noapte într-o stație de carburanți, unde savurau câte o cafea, chiar dacă era trecut de ora 23.00. Când au fost abordați de către oamenii legii, cei doi prieteni au invocat faptul că au ieșit la o cafea, deoarece nu știau că este atât de târziu.

2. Tot în această noapte, doi bărbați consumau în spațiul public băuturi alcoolice la interesecția dintre străzile Cuza-Vodă și Eroilor. Când au fost interpelați de către jandarmi, cei doi au invocat faptul vă nu aveau cunoștință despre interdicțiile privind circulația persoanelor după ora 23.00.

Reamintim că este permisă circulația persoanelor în intervalul mai sus precizat doar pentru anumite motive, sancțiunile prevăzute de lege fiind cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Totodată, operatorii economici care nu respectă măsurile privind funcționarea în condiții de legalitate în această perioadă a teraselor pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei.

Vă recomandăm tuturor să evitați în această perioadă aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita îmbolnăvirile în rândul celor dragi.

Acțiuni de acest gen se vor desfășura în toate localitățile județului până la încetarea măsurilor restrictive.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean

„Gelu-Voievod” Bistriţa-Năsăud