IJJ: Acțiuni jandarmi

Misiunile executate și rezultatele obținute de către jandarmi pentru protejarea populației în județul Bistrița-Năsăud în ultimele 24 de ore pe linia prevenirii și combaterii îmbolnăvirilor

       Jandarmii continuă misiunile privind verificarea respectării prevederilor legale în vigoare pe linia prevenirii și combaterii îmbolnăvirilor cu SARS-COV-2, la nivelul județului Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 103 locații, fiind legitimate 724 de persoane. Au fost aplicate în total 25 de sancțiuni, astfel: 3 amenzi în valoare de 3.500 lei și 22 de avertismente scrise. Majoritatea dintre acestea au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar două pentru nerespectarea măsurilor de liberă circulație.         

          În comuna Ciceu-Giurgești de la instituirea carantinei au fost organizate și executate misiuni de verificare a măsurilor dispuse prin organizarea de filtre formate din jandarmi și polițiști amplasate la intrarea și ieșirea din zona menționată cât și dispozitive de control în interiorul zonei carantinate. Scopul acestor acțiuni este acela de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus și cu sprijinul cetățenilor sperăm ca la sfârșitul perioadei de două săptămâni să fie înregistrată o scădere a numărului de îmbolnăviri.

           Până în prezent forțele de ordine (jandarmii și polițiștii) au aplicat în zona carantinată 26 de sancțiuni, astfel: 24 avertismente și două amenzi în valoare totală de 1.000 de lei, fiind verificate 688 de persoane și 2.036 autovehicule.        

       Pentru a evita îmbolnăvirile vă recomandăm tuturor ca în continuare să respectați măsurile de igienă individuală și colectivă, cele de protecție individuală și să evitați aglomerațiile.