IJJ: Acțiuni preventive

Jandarmii continuă acțiunile preventiv-informative privind respectarea purtării măștilor în spațiile publice închise – cei care au fost susprinși fără mască au primit câte una din partea oamenilor legii   

Jandarmii Detașamentului 1 Mobil Bistrița continuă acțiunile preventive și de informare a populației dar și cele de verificare a respectării măsurilor stabilite pentru spațiile publice închise – în mijloacele de transport în comun și magazine, care trebuie respectate pe perioada stării de alertă.

În cursul zilei de vineri 22 mai 2020, având în vedere caracterul preventiv al acțiunii, persoanele care au fost surprinse fără a avea asigurată protecția conform legii, au primit câte o mască din partea jandarmilor.

Informații suplimentare

Conform Hotărârii de Guvern nr. 394 din 18 mai 2020, privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,  art. 1 „în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție”.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Gelu Voievod” Bistriţa-Năsăud