IJJ: Admitere școli

Au fost afișate seriile privind evaluările performanțelor fizice pentru tinerii înscriși la examenul de admitere la școlile militare de învățământ

Tinerii înscriși pentru admiterea la școlile de învățământ militare urmează să susțină proba de evaluare a performanțelor fizice și a cunoștințelor, iar în final examinarea medicală a candidaților rămași în concurs.

Planificarea pentru evaluarea performanțelor fizice, va avea loc în perioada 18-24 martie a.c. iar candidații din județul Bistrița- Năsăud sunt repartizați în unul dintre cele 7 centre zonale din țară și anume la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca unde vor fi evaluați alături de candidații din județele: Alba, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu.

Cei interesați pot accesa site-ul Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, pentru detalii privind planificarea pe serii – http://www.scoalapolcj.ro/admitere.htm.

Proba de evaluare a cunoștințelor teoretice va avea loc în data de 27 martie 2021, la Bistrița la Colegiul Național Liviu Rebreanu. Detalii exacte privind această probă vor fi transmise celor interesați în timp util.

Tinerii care doresc să devină jandarmi, pot opta pentru Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani sau  Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, pentru subofițeri de jandarmi, în acest an fiind disponibile un număr de 400 de locuri.

Persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare și-au depus cererea de înscriere până în data de 28 februarie 2021. În sesiunea de admitere 2021, un număr de 69 de tineri își doresc să devină jandarmi.