IJJ: Admitere școli

69 de tineri doresc să devină jandarmi. Aceștia s-au înscris pentru admiterea la școlile de subofițeri de jandarmi din țară

       O nouă sesiune de admitere va fi organizată pentru tinerii care doresc să urmeze una dintre instituțiile de învățământ militar ale Ministerului Afacerilor Interne. Persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare și-au depus cererea de înscriere până în data de 28 februarie 2021. La finalul perioadei de înscriere 69 de tineri au optat pentru școlile militare postliceale de învățământ.

         Urmează evaluarea psihologică a candidaților care va avea loc în zilele de 7 și 8 martie 2021 conform planificării publicate pe site-ul instituției:    http://www.jandarmeriabistrita.ro/lista-admiteri3.

          Candidații trebuie să se prezinte la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud la data și ora stabilită și vor avea asupra lor actul de identitate, pix cu pastă de culoare albastră și mască de protecție, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

         Atenție! În contextul epidemiologic actual, în vederea evitării răspândirii noului tip de Coronavirus SARS-COV2, pe parcursul desfășurării testării se vor respecta: menținerea distanțării fizice și purtarea măștii de protecție în mod obligatoriu cu acoperirea nasului și a gurii, pe întreaga durată în care candidatul se află în incinta sediului Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. Nu se permite accesul în incintă cu măşti din bumbac sau alte materiale textile. Viziera nu dispensează de purtatul măştii.

        Ulterior, va avea loc proba de evaluare a performanței fizice și a cunoștințelor, iar în final examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

         Evaluarea performanței fizice, va avea loc în perioada 18-24 martie 2021 iarcandidații din județul Bistrița- Năsăud sunt repartizați în unul dintre cele 7 centre zonale din țară și anume la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca unde vor fi evaluați alături de candidații din județele: Alba, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu.

        Proba de evaluare a cunoștințelor va avea loc la data de 27 martie 2021, la Bistrița la Colegiul Național Liviu Rebreanu. Detalii exacte privind această probă vor fi transmise celor interesați în timp util.

         Tinerii care doresc să devină jandarmi, pot opta pentru Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani sau  Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, pentru subofițeri de jandarmi fiind disponibile un număr de 400 de locuri.