IJJ: Amenzi la Colibița

Câțiva tineri din Salva, Bistrița și din Prundu-Bârgăului au ținut neapărat să facă o plimbare la Colibița în această noapte și s-au întâlnit cu jandarmii 

Jandarmii montani Colibița care se aflau în această noapte într-o acțiune de patrulare pe raza stațiunii, au întâlnit mai multe grupuri de tineri care nu aveau domiciliul în zonă dar au ieșit la plimbare, ignorând prevederile legale în vigoare.

Pe parcursul nopții jandarmii au depistat un grup de tineri din Salva, care au ținut să admire lacul Colibița chiar dacă acesta era învăluit de o ceață densă.

Alte persoane din Prundu-Bârgăului și Bistrița care nu au respectat restricțiile de liberă circulație în intervalul 23.00-05.00, au fost depistate de către jandarmii montani la Colibița în această noapte.

Au fost aplicate în total 12 sancțiuni în valoare totală de 2.700 de lei, astfel: 4 amenzi în valoare de 2.500 de lei – pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație, respectiv o amendă de 200 de lei și 7 avertismente scrise pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație, pentru săvârșirea de gesturi obscene și pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Cei surprinși de oamenii legii fără declarație, au afirmat că nu cunoșteau această prevedere legală.

Jandarmeria informează că în conformitate cu prevederile legale în vigoare este permisă circulația persoanelor în intervalul mai sus precizat doar pentru anumite motive, sancțiunile prevăzute de lege fiind cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Vă informăm că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe proprie răspundere, completată în prealabil pentru fiecare persoană.

Vă recomandăm tuturor să evitați în această perioadă aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii sau cu membrii familiei cu care nu locuiți în aceeași gospodărie, pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita îmbolnăvirile în rândul celor dragi.

Acțiuni de acest gen se vor desfășura în toate localitățile județului, până la încetarea măsurilor restrictive.

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD