IJJ: Amenzi la concert

Unii bistrițeni au înțeles că nu este nevoie să mai respecte, în plină stare de alertă, măsurile de distanțare socială sau să poarte măști la concertul la care au participat sâmbătă în pădurea Schullerwald

Jandarmii care au asigurat măsurile de ordine publică la concertul organizat sâmbătă, 20 iunie a.c. în pădurea Schullerwald, au constatat că mulți dintre participanți nu au respectat măsurile de distanțare socială și nu purtau mască de protecție conform reglementărilor legale în vigoare, chiar dacă ne aflăm în stare de alertă.

Astfel, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 1.250 lei pentru nerespectarea măsurii privind distanțarea socială și pentru nepurtarea măștilor de protecție.

În conformitate cu art. 65 lit. j) din Legea nr. 55/2020 raportat la art. 1 pct.7 din Anexa 3 din H.G. nr.476/2020, cu referire la prevederile ordinului comun al ministrului culturii și ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea 55/2020, …”organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie. Aceste fapte constituie contravenții și sunt sancționate cu amenzi cuprinse între 500-2.500 lei.

Respectarea acestor măsuri este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară. Astfel, pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăririi cu virusul SAR-COV-2, respectați cu strictețe prevederile legale în vigoare pentru protejarea dumneavoastră și a celor dragi.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Gelu-Voievod” Bistriţa-Năsăud