IJJ: Acțiune a jandarmilor

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Bărbat aflat în vădită stare de ebrietate aflat la volanul unei mașini care acroșase un autoturism și punea în pericol mai multe persoane – imobilizat de către jandarmi și trecători

Jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița, aflați luni seara în jurul orei 21.00, într-o acțiune de patrulare în municipiul Bistrița, în zona străzilor Împăratul Traian-Gării, au intervenit pentru imobilizarea unui bărbat care se afla la volanul unui autoturism, desi se afla în stare avansată de ebrietate. De acest aspect s-au convins mai mulți cetățeni care au relatat faptul că mașina condusă de cel în cauză, a lovit un autoturism parcat regulamentar, a acroșat un copac, după care și-a continuat deplasarea pe trotuar.

Apreciem spiritul civic al tinerilor care au reușit să îl oprească. Gestul lor este unul lăudabil având în vedere faptul că bărbatul punea în pericol trecătorii, printre aceștia aflându-se mai mulți copii aflați la plimbare cu părinții. Jandarmii l-au imobilizat pe bărbatul de 53 de ani și au solicitat la fața locului prezența Poliției Rutiere, pentru a lua măsurile care se impun.

După sosirea polițiștilor acestuia i-a fost măsurată alcoolemia care era de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior bărbatul a fost condus de către polițiști la U.P.U., pentru recoltarea de probe biologice.