IJJ: Câine agresiv

Proprietarul unui câine agresiv sancționat de jandarmii năsăudeni

Totul s-a întâmplat în această dimineață în jurul orei 09.00, când printr-un telefon la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, jandarmii au fost sesizați despre prezența unui câine periculos și nesupravegheat pe o stradă din orașul Năsăud.

Patrupedul care face parte din rasa Pitbull, era foarte agresiv și a atacat mai mulți trecători. Jandarmii au intervenit la fața locului iar proprietarul câinelui a fost identificat și amendat cu 500 de lei. Câinele nu a fost găsit imediat iar proprietarul a pornit în căutarea acestuia.

În jurul orei 11.30, la aproximativ două ore distanță de prima intervenție, jandarmii erau anunțați din nou printr-un apel la 112, că un câine periculos se află liber pe stradă și că a mușcat un alt câine aflat cu stăpâna sa la plimbare. Jandarmii au intervenit din nou iar proprietarul a fost amendat cu încă 500 de lei, pentru lăsarea în libertate a patrupedului.

Totodată, jandarmii i-au pus în vedere proprietarului izolarea animalului, pentru ca acesta să nu mai constituie un pericol pentru trecătorii din zonă.