IJJ: Caravana Prevenirii

Caravana Prevenirii s-a reunit pentru o vacanță în siguranță a copiilor și tinerilor aflați în tabere în județul Bistrița-Năsăud

Bucurie, zâmbete, informații și cunoștințe noi – de asta au avut parte copiii aflați în tabără la Centrul Misionar de Tineret ,,Ion Bunea” din stațiunea Sîngeorz-Băi, în cadrul campaniiei de informare și prevenire ,,Vacanţă în siguranță”!

Jandarmii, polițiștii, pompierii și reprezentanții Agenției Antidrog de la nivel județean s-au reunit într-o caravană a prevenirii pentru cei aflați în aceste zile în tabără. Au fost prezentate aspecte referitoare la rolul şi misiunile fiecărei instituții participante în parte, au fost organizate ateliere distincte cu materiale din dotarea specifică pe timpul misiunilor, materiale specifice jandarmeriei montane, teme privind prevenirea violenţei, aspecte privind protejarea de eventualele pericole ce pot apărea ca urmare a folosirii reţelelor de socializare, evitarea unor situaţii neplăcute în care ar putea fi implicaţi precum şi alte sfaturi utile. Oamenii legii le-au explicat tinerilor că disciplina nu se manifestă doar în interiorul instituției școlare, iar un comportament civilizat bazat pe respect reciproc contribuie la prevenirea producerii unor incidente nedorite în orice context. Jandarmii au discutat cu elevii despre reguli minime de autoprotecţie şi despre ce trebuie să ştie  atunci când sunt victime sau martori ai unor fapte antisociale. La activități a fost prezent și câinele se serviciu al Jandarmeriei bistrițene – Sașa, una dintre cele mai apreciate prezențe în rândul copiilor care iubesc animalele.

Campania de informare și prevenire „Vacanţă în siguranţă” continuă pe toată perioada vacanţei de vară iar în cadrul acesteia vor avea loc întâlniri atât cu elevi din judeţul nostru cât şi cu cei care se află în tabere sau școli de vară organizate pe raza județului.