IJJ: Controale intensificate

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Jandarmii bistrițeni intensifică verificările privind respectarea măsurilor de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-COV 2

Întrucât numărul de cazuri nou confirmate este în continuă creştere, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus, jandarmii bistrițeni execută zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor impuse de autorităţi. Astfel, în ultimele 48 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, târguri şi terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Au fost aplicate 59 de sancţiuni contravenţionale, astfel: 10 amenzi și 49 de avertismente scrise, valoarea totală a amenzilor fiind de 3.700 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Jandarmeria recomandă cetăţenilor să poarte masca de protecţie în mijloacele de transport în comun, magazine, pieţe şi celelalte spaţii publice în care există aglomerări de persoane. Aceste acţiuni de verificare vor fi intensificate în perioada următoare și vor fi completate cu echipe de jandarmi în civil – din cadrul Compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale – în toate zonele menționate, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus.

Menționăm faptul că scopul acestor activităţi nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor.

 Totodată, având în vedere apropierea sărbătorii Sf. Parascheva și obișnuitele deplasări la pelerinajul de la Iași, jandarmii recomandă cetăţenilor ca în acest an să evite plecările către localitatea indicată, să dea dovadă de spirit civic, să respecte regulile de protecţie şi distanţare socială impuse de această perioadă, pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-COV 2.

De asemenea, menționăm faptul că în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă  nr. 47 din data de 05.10.2020, ,,organizarea de manifestări cu ocazia sărbătorilor religioase va fi permisă numai cu participarea oamenilor care au domiciliul sau reşedinta în localitatea respectivă, fără participara persoanelor/pelerinilor din alte localităţi”.

Anul acesta, din cauza infecţiilor cu virusul SARS COV 2, Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva se va desfăşura în condiţii speciale, iar racla cu sfintele moaşte nu va mai fi expusă din data de 8 octombrie, ci în data de 13 octombrie.

Jandarmii vă recomandă să respectați măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, normele stabilite de specialiști, respectiv păstrarea distanței fizice de protecție sanitară și igienizarea frecventă a mâinilor pentru protejarea dumneavoastră și a celor din jur.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul