IJJ: Dosar penal

Dosar penal pentru comercializarea unor produse de îmbrăcăminte contrafăcute

Pe timpul unei acțiuni specifice privind prevenirea și combaterea faptelor ilegale pe raza municipiului Bistrița, în cursul zilei de marți 20 septembrie a.c., jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița, au constatat faptul că o societate comercială oferea spre vânzare clienților mai multe articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute.

Într-un magazin erau expuse spre comercializare articole vestimentare și încălțăminte de sezon în valoare de 2.300 de lei, care aveau aplicate denumiri celebre sau foarte asemănătoare cu mărci înregistrate, fără a deţine documente de proveniență susceptibile a fi contrafăcute, conform reglementărilor legale în vigoare.

În acest caz au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, conform Legii nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, urmând a fi înaintate organelor competente pentru soluţionare.