IJJ: Dosare penale pentru lovire

S-a ales cu dosar penal după ce a încercat să despartă doi prieteni care se certau

La acest sfârşit de săptămână, jandarmii Grupei de Supraveghere şi Intervenţie din oraşul Năsăud au intervenit pentru aplanarea unui scandal izbucnit între trei bărbaţi care în urma unor neînţelegeri au apelat la violenţe fizice. Doi dintre bărbaţi se certau iar cel de-al treilea a încercat să îi despartă şi i-a aplicat unuia dintre aceştia mai multe lovituri în zona feţei.

Jandarmii ajunşi la faţa locului au intervenit pentru aplanarea conflictului dintre cei trei şi au întocmit actele de sesizare pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, conform art. 193 Cod Penal, acte care au fost înaintate Poliţiei oraşului Năsăud, pentru continuarea cercetărilor. Cel în cauză a fost sancţionat cu 500 de lei, pentru provocare şi participare la scandal, conform legii nr. 61 din 1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată.

Acte de sesizare pentru  infracţiunea de lovire sau alte violenţe, conform art. 193 Cod Penal, au fost întocmite şi duminică seara pe numele unui bărbat din oraşul Năsăud, care a lovit cu pumnii în zona feţei un alt bărbat. Persoana vătămată s-a prezentat la UPU Năsăud unde a necesitat îngrijiri medicale de specialitate.

Totodată, jandarmii au mai aplicat la acest sfârşit de săptămână sancţiuni în valoare de 5.900 de lei pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, consumul de băuturi alcoolice în spaţiul public neamenajat, adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, apelarea în mod nejustificat la mila publicului şi alertarea fără motiv a organelor de ordine, conform legii nr. 61 din 1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud – Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul