IJJ: Gest de solidaritate

O familie are mai puține probleme începând de astăzi și acest lucru se datorează jandarmilor din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița

Nea Ion are 79 de ani, iar tanti Saveta 74. Trăiesc într-o casă modestă, în apropierea orașului iar fiecare zi este pentru aceștia o nouă provocare.

Ca în fiecare an își făceau din nou griji în privința procurării, tăierii și clădirii lemnelor, de care au atâta nevoie. Nea Ion este imobilizat într-un cărucior și amândoi au mai multe afecțiuni medicale. În fiecare primăvară, cea mai mare problemă a acestora era procurarea, tăierea și stivuirea lemnelor.

Lt. col. Grigoriță Bărbos, a rezolvat problema privind achiziția lemnelor și alături de alți 6 colegi cu suflet mare din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița, s-au mobilizat și au hotărât ca în timpul lor liber, să le dea o mână de ajutor celor doi bătrâni. Chiar dacă puteau alege să își petreacă ziua liberă într-un alt mod, jandarmii au dovedit încă odată, dacă mai era nevoie, că solidaritatea și sprijinul celor care au cu adevărat nevoie, este mai presus decât orice altceva. Aceștia s-au mobilizat și alături de soții și copii, au luat două motofierăstraie și au muncit cot la cot, până seara când au reușit să taie și să stivuiască lemnele pentru cei doi bătrâni.

„-Nu mă așteptam niciodată la un astfel de gest! M-ați susprins că ați venit atât de mulți să ne ajutați!” – a spus la finalul zilei nea Ion, care le-a mulțumit cu lacrimi în ochi celor șapte jandarmi și membrilor familiilor acestora care au fost alături de ei pe parcursul întregii zile. Jandarmii au spus la finalul zilei că satisfacția este pe măsura gestului și vor repeta această experiență.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Gelu Voievod” Bistriţa-Năsăud