IJJ: Măsuri de ordine publică în perioada sărbătorilor pascale

Efective mărite de jandarmi – în mijlocul cetăţenilor pe timpul sărbătorilor pascale

În perioada sărbătorilor pascale 2019, peste 500 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările cultural-artistice şi religioase care vor fi organizate atât în municipiu cât şi în judeţ.

Acţiunile vor fi desfăşurate atât premergător cât şi pe timpul sărbătorilor. Având în vedere faptul că ultima zi de vineri înaintea Paştelui, 26, respectiv 30 aprilie a.c., sunt zile libere, se preconizează un aflux ridicat de persoane şi autovehicule către localităţile din zonele montane, staţiuni turistice sau zone de agrement din imediata apropiere a oraşelor.

Măsurile de ordine publică vor fi asigurate şi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud la slujbele religioase prilejuite de Învierea Domnului, organizate de Biserica Ortodoxă şi cea Greco-Catolică din Bistriţa, Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi, Rodna şi Piatra Fântânele. În perioada Sărbătorilor Pascale se va genera un aflux suplimentar de persoane şi în zonele de agrement, zona montană Rodna şi Piatra Fântânele, lăcaşurile de cult, locuri de desfăşurare ale unor manifestări cultural-artistice şi sportive, zone de picnic, zonele de desfăşurare a unor adunări publice.           

Astfel, va fi asigurată intervenţia punctuală pentru prevenirea şi aplanarea situaţiilor ce ar putea evolua spre tulburarea ordinii publice, în funcţie de gradul de risc sau ameninţarea creată şi aplicarea măsurilor sancţionatorii care se impun.

Totodată, vor fi organizate şi executate acţiuni punctuale şi/sau în cooperare cu celelalte structuri abilitate în mediile de interes operativ, baruri, discoteci, locuri de cazare şi agrement, târguri sau pieţe în scopul prevenirii apariţiei stărilor conflictuale, menţinerii şi asigurării ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, în perioada de referinţă va fi asigurată şi protecţia obiectivelor la care se asigură paza cu efective de jandarmi.

În această perioadă vor fi constituite subunităţi de intervenţie care să fie în măsură să intervină pentru soluţionarea unor situaţii deosebite ce pot apărea pe timpul executării misiunilor.

De asemenea pentru orice problemă pe care o întâmpină în spaţiul montan, turiştii pot apela cu încredere la ajutorul oferit de jandarmii montani din Rodna şi Piatra Fântânele în orice împrejurare care le poate pune în pericol integritatea fizică şi nu numai, sunând la 112.