IJJ: Misiune de căutare

“Vă rog să mă ajutați să îmi găsesc bunicii!” – i-a rugat pe jandarmi cu lacrimi în ochi fetița de 7 ani, care se pierduse de bunicii cu care a venit în piață, la Năsăud.

“Am și eu o fetiță și primul gând mi-a zburat la ea și la cum m-aș fi simțit dacă ea ar fi trecut printr-o situație similară” – spune plt. maj. Traian Ciocan, care a găsit-o singură alergând și plângând prin mulțimea adunată la tarabele din piața Năsăud. Acesta, alături de plt. adj. șef Gabriel Rus și eleva Florina Forcea, se aflau într-o acțiune de patrulare în piață și imediat ce au găsit fetița, au luat-o în mașină pentru a fi în siguranță și au anunțat atât dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, precum și Poliția orașului Năsăud, cu scopul identificării în cel mai scurt timp a bunicilor acesteia.

După aproximativ o jumătate de oră, timp în care au început să îi caute pe bunicii fetiței, jandarmii l-au identificat pe bunicul acesteia, care nici nu își dăduse seama că fata dispăruse. Acesta le-a mulțumit colegilor nostri pentru promptitudinea cu care au acționat pentru a-i adduce împreună și a promis că data viitoare va fi mult mai atent și o va supraveghea îndeaproape pe fetiță.