IJJ: Misiuni de Paști

Jandarmii bistrițeni în mijlocul cetăţenilor pe timpul sărbătorilor pascale!

În perioada sărbătorilor, un efectiv de aproximativ 400 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud vor asigura măsurile de ordine publică la toate evenimentele care vor avea loc în spațiul public pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, îndeosebi în localitățile: Bistriţa, Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi, Rodna, Strâmba şi Piatra-Fântânele.

Pentru a acorda sprijin turiștilor la nevoie, jandarmii montani Rodna, Piatra-Fântânele, Colibița respectiv jandarmii din cadrul Postului Staţiune Balneară Sângeorz-Băi, se vor afla permanent în zonele de agrement și pe traseele montane.

Pentru protejarea populației împotriva activităților de comerț ilicit vom continua acțiunile de control în pieţe agroalimentare şi centre comerciale, prin verificarea modului de depozitare, transport şi valorificare a produselor din carne, aceste misiuni fiind executate în cooperare cu Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor sau cu alte structuri specializate.   

În această perioadă vom intensifica măsurile de patrulare în zona gărilor, autogărilor, centrelor comerciale, cluburilor, discotecilor, a târgurilor de sărbători, în piețele și oboarele publice. Prin măsurile luate vom avea grijă ca fiecare cetățean să petreacă perioada sărbătorilor în condiții de siguranță.           

Subunitățile de intervenţie constituite, vor fi în măsură să intervină pentru soluţionarea unor situaţii deosebite ce pot apărea pe timpul executării misiunilor sau a celor semnalate de către cetățeni.

Pentru evenimentele publice care vor avea loc cu ocazia sărbătorilor recomandăm cetățenilor:

– să manifeste înțelegere față de măsurile luate de forțele de ordine/să coopereze cu forțele de ordine;

– să adopte un comportament civilizat;

– să respecte indicațiile jandarmilor;

– dacă sunt însoțiți de copii, să îi supravegheze cu atenție;

– să acorde o atenție sporită modului de păstrare a bunurilor și obiectelor personale.

Având în vedere faptul că unele persoane doresc să îşi petreacă sfârșitul de săptămână în aer liber, jandarmii recomandă tuturor cetăţenilor să respecte prevederile Legii nr. 54 din 19 martie 2012, privind desfasurarea activităţilor de picnic, care reglementeazã aceste activităţi desfãşurate pe domeniul public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale cu scopul prevenirii, reducerii şi eliminării impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic.     

Vă recomandăm să respectați regulile de bază atunci când vă aflați în natură: nu aprindeți focul în zone neamenajate sau în imediata apropiere a pădurii şi nu lăsați în urmă resturi menajere care dăunează mediului înconjurător.

 Pentru orice problemă pe care o întâmpinați în spaţiul montan, puteți apela cu încredere la ajutorul oferit de jandarmii montani din Rodna, Piatra Fântânele sau Colibița, în orice împrejurare care vă poate pune în pericol integritatea fizică şi nu numai, sunând la 112.