IJJ: Misiuni de sărbători

Jandarmii bistriţeni în mijlocul cetăţenilor cu efective mărite pentru  sărbători de iarnă în siguranţă!

Având în vedere faptul că sezonul sărbătorilor presupune numeroase activităţi organizate în spaţiul public, se impune o prezenţă activă a structurilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud în mijlocul cetăţenilor, cu scopul asigurării climatului de normalitate publică.

 Astfel, în perioada 24-31 decembrie a.c. (Crăciun şi Revelion), aproximativ 350 de jandarmi se vor afla zilnic pe toată perioada sărbătorilor de iarnă în mijlocul cetăţenilor pe raza judeţului, a municipiului Bistriţa şi a turiştilor aflaţi în zona montană.

Structurile montane cu efectivele Posturilor Montane Rodna, Piatra Fântânele şi Colibiţa vor executa misiuni de menţinere a ordinii publice pentru prevenirea şi descoperirea infracţiunilor în staţiuni montane şi pe trasele turistice din zona acestora.

Totodată jandarmii vor participa la menţinerea ordinii şi siguranţei publice în sistem integrat împreună cu Poliţia, prin patrulări mixte dar şi patrule de jandarmi în mediul urban şi rural.   

În data de 28 decembrie a.c., jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la transportul cadourilor, în cadrul acţiunii umanitare anuale Camionul de Crăciun, pe cele 9 rute din judeţul Bistriţa- Năsăud.

Pe tot parcursul sărbătorilor vor fi constituite la sediul inspectoratului, echipe specializate de intervenţie pentru soluţionarea sesizărilor cetăţenilor şi a situaţiilor apărute în zona de responsabilitate, pentru a interveni în mod operativ la evenimentele sesizate prin intermediul 112.

În acelaşi timp, va fi asigurată paza şi protecţia celor 17 obiective aflate în responsabilitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăudşi a transporturilor de valori în beneficiul Trezoreriei precum şi a transportului de corespondenţă clasificată.

Totodată, Jandarmeria Română desfăşoară în această perioadă acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional specific sărbătorilor iernii, prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice.

Pentru a evita producerea de evenimente nedorite, Jandarmeria Bistriţa-Năsăud face următoarele recomandări:

• dacă participaţi la evenimente publice, manifestaţi răbdare, respectaţi indicațiile jandarmilor şi evitaţi implicarea în conflicte de orice natură;

• în cazul în care sunteţi martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială sau vă este tulburată liniştea, sunteţi rugați să solicitaţi sprijin prin sistemul unic de urgenţă 112;

• persoanele care vor alege să își petreacă timpul în stațiunile turistice montane să se informeze asupra stării vremii, itinerariului, a condiţiilor climatice locale;

• în caz de accident, anunțaţi Jandarmeria Montană Rodna, Piatra Fântânele şi Colibiţa prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunță, ce s-a întâmplat și câte persoane au nevoie de ajutor.

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud, vă urează tuturor sărbători liniştite şi un an mai bun!