IJJ: Misiuni de verificare

Nerespectarea intervalului orar în care se pot deplasa anumite categorii de vârstă –  una dintre cele mai întâlnite abateri în prima zi de carantinare la Bistrița

În primele ore de la instituirea carantinei în municipiul Bistrița au fost executate misiuni de verificare a măsurilor dispuse prin organizarea filtre amplasate la intrarea și ieșirea din zona menționată cât și dispozitive de control în interiorul zonei carantinate care să prevină orice incident și care să intervină în cazul nerespectării măsurilor instituite.

Scopul desfășurării acestor acțiuni este acela de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus și cu sprijinul cetățenilor sperăm ca la sfârșitul perioadei de două săptămâni acesta să fie îndeplinit.

Menționăm faptul că în prima zi au predominat acțiunile de informare ale cetățenilor privind măsurile care trebuie respectate odată cu instituirea măsurii carantinării. Cu toate că în proporție foarte mare cetățenii respectă noile măsuri stabilite odată cu intrarea în carantină și înțeleg că acestea presupun protejarea populației, unii dintre cetățenii cu care au relaționat astăzi jandarmii aflați în teren, nu înțeleg scopul acestor măsuri și mai mult decât atât, nu vor să le respecte. Una dintre cele mai întâlnite abateri constatate în cursul zilei a fost necunoașterea respectării intervalului orar destinat anumitor categorii de vârstă.

Informăm pe toți cei interesați faptul că în conformitate Ordinul privind instituirea carantinei zonale pentru municipiul Bistrița, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani în intervalul orar 10.00 – 14.00, iar pentru persoanele cu vârsta sub 65 de ani, în intervalele orare 06.00 – 10.00, respectiv 14.00 – 20.00.