IJJ: Misiunile jandarmilor

Un tânăr care trebuia să stea în carantină la domiciliu – a fost depistat de jandarmi la plimbare pe o stradă din municipiul Bistrița

La acest sfârșit de săptămână jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița, au depistat pe strada Subcetate din municipiu, un tânăr de 22 de ani, care ar fi trebuit să se afle la domiciliu în carantină, pentru o perioadă de 14 zile. Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii de carantină la domiciliu, conform reglementărilor legale în vigoare.

La acest sfârșit de săptămână au fost aplicate în total 38 de sancțiuni, astfel: 17 amenzi în valoare de 5.150 lei și 21 de avertismente scrise. Majoritatea dintre acestea au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice (tulburarea ordinii publice, cerșetorie, adresarea de cuvinte și expresii jignitoare, etc.), pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de liberă circulație. A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 160 locații, fiind verificate un număr de 429 persoane, respectiv 81 de societăți comerciale.

Tot la acest sfârșit de săptămână, jandarmii montani Colibița au constatat că unele persoane nu cunosc faptul că ne aflăm în perioada de prohibiție. Astfel, pentru pescuit ilegal în perioada de prohibiție au fost aplicate două avertismente scrise.