IJJ: Misiunile jandarmilor

Misiunile executate și rezultatele obținute de către jandarmi pentru protejarea populației în județul Bistrița-Năsăud în ultima săptămână

Jandarmii continuă executarea misiunilor privind verificarea respectării prevederilor legale în vigoare pe linia prevenirii și combaterii îmbolnăvirilor cu SARS-COV-2 . Numai în ultima săptămână a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 628 de locații. Astfel, au fost verificate 447 de societăți comerciale, în perioada analizată  fiind legitimate 2.581 de persoane. Au aplicate în total 223 de sancțiuni, astfel: 37 de amenzi în valoare de 17.800 lei și 186 de avertismente scrise.       

În perioada menționată, numai pentru persoanele care nu au respectat restricțiile de liberă circulație în intervalul 23.00-05.00, au fost aplicate 23 de sancțiuni, astfel: 18 avertismente scrise și 5 amenzi în valoare de 2.500 lei.  În schimb majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Dintre cele 200 de sancțiuni aplicate numai pe această linie, 19 au fost amenzi în valoare de 9.500 de lei, 181 fiind avertismente scrise.

Totodată, în ultima săptămână au mai fost aplicate și sancțiuni privind nerespectarea legii nr. 61 din 1991, actualizată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Cu toate că numărul de îmbolnăviri a scăzut și a început campania  de vaccinare vă recomandăm tuturor ca în continuare să respectați măsurile de igienă colectivă și individuală, cele de protecție indiciduală, să evitați aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita îmbolnăvirile în rândul celor dragi.

Acțiuni de acest gen se vor desfășura în toate localitățile județului, atât independent cât și în cooperare cu alte structuri până la încetarea măsurilor restrictive.