IJJ: Misiunile jandarmilor

Misiunile executate și rezultatele obținute de către jandarmi pentru protejarea populației în județul Bistrița-Năsăud pe linia prevenirii și combaterii îmbolnăvirilor la sfârșit de săptămână

Jandarmii continuă misiunile privind verificarea respectării prevederilor legale în vigoare pe linia prevenirii și combaterii îmbolnăvirilor cu SARS-COV-2, la nivelul județului Bistrița-Năsăud. La acest sfârșit de săptămână, a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 387 locații,  fiind legitimate 618 persoane. Au fost aplicate în total 136 sancțiuni, astfel:  34 amenzi în valoare de 13.850 lei și 102 avertismente scrise. În perioada de referință au fost depistate 7 persoane care nu au respectat restricțiile de liberă circulație în intervalul 23.00-05.00. În schimb majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală dar și privind nerespectarea legii nr. 61 din 1991, actualizată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Acțiuni de acest gen se vor desfășura în toate localitățile județului, atât independent cât și în cooperare cu alte structuri, până la încetarea măsurilor restrictive.

Pentru a evita îmbolnăvirile vă recomandăm tuturor ca în continuare să respectați măsurile de igienă individuală și colectivă, cele de protecție individuală și să evitați aglomerațiile.