IJJ: Misiunile jandarmilor

Misiuni executate de forțele de ordine la sfârșit de săptămână pentru prevenirea și combaterea Covid-19

Jandarmii continuă misiunile privind verificarea respectării prevederilor legale în vigoare pe linia prevenirii și combaterii îmbolnăvirilor cu SARS-COV-2 la nivelul județului Bistrița-Năsăud. La acest sfârșit de săptămână a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 266 de locații,  fiind legitimate 971 persoane. Au fost aplicate în total 68 de sancțiuni, astfel: 12 amenzi în valoare de 6.000 lei și 56 de avertismente scrise pentru persoanele care nu au respectat restricțiile de liberă circulație în intervalul 23.00-05.00, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.   

Începând cu data de 27 februarie 2021 – ora 06.00, s-a instituit starea de carantină în comuna Ciceu-Giurgești. Au fost organizate și executate misiuni de verificare a măsurilor dispuse prin organizarea de filtre formate din jandarmi și polițiști amplasate la intrarea și ieșirea din zona menționată cât și dispozitive de control în interiorul zonei carantinate care să prevină orice incident și care să intervină în cazul nerespectării măsurilor instituite. Jandarmii și polițiștii prezenți la filtrele organizate în punctele de referință și în interiorul zonei carantinate au controlat 820 de autovehicule și au legitimat 1.167 persoane.

Scopul desfășurării acestor acțiuni este acela de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus și cu sprijinul cetățenilor sperăm ca la sfârșitul celor 14 zile să fie înregistrată o scădere a numărului de îmbolnăviri.

Totodată, au fost organizate și acțiuni punctuale în interiorul zonei carantinate, find legitimate 281 persoane. Au fost verificate societățile comerciale din localitate, fiind efectuate în principal acțiuni de informare a populației și a agenților economici în privința respectării măsurilor impuse pe perioada carantinării. Până în prezent au fost aplicate 18 avertismente scrise pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație.

Acțiuni de acest gen se vor desfășura atât independent cât și în cooperare cu alte structuri, până la încetarea măsurilor restrictive.