IJJ: Misiunile jandarmilor

Misiunile jandarmilor pentru protejarea populației în județul Bistrița-Năsăud executate în ultima săptămână

Acțiunile jandarmilor pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus au continuat în ultima săptămână cu verificări executate în magazine, mijloace de transport în comun, piețe, lăcașuri de cult, gări, autogări, centre comerciale și zone aglomerate.

A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 401  locații, fiind aplicate 441 sancțiuni, astfel: 118 amenzi în valoare de 42.300 lei și 323 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație.

Duminică, 15 noiembrie a.c. au fost executate și acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor de protecție individuală, respectiv a măsurilor privind respectarea distanțării fizice la lăcașurile de cult din aria de competență.

Menționăm faptul că începând cu data de 09.11.2020, ora 00:00, au intrat în vigoare noile măsuri instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin HG nr. 935/2020.

Vă recomandăm să evitați în această perioadă aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii sau cu membrii familiei cu care nu locuiți în aceeași gospodărie, pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita îmbolnăvirile în rândul celor dragi.

Respectați regulile de bază! Purtați corect masca de protecție, respectați cu strictețe igiena mâinilor și păstrați distanța de minim 1,5 m față de celelalte persoane. Apelați imediat medicul de familie pentru îndrumare, dacă apar simptome de boală sau apelați 112 în cazul unor simptome severe.   

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Gelu-Voievod” Bistriţa-Năsăud