IJJ: Nerespectare carantină

Trei bărbați care trebuiau să se afle în carantină la domiciliu au fost depistați de jandarmi la cumpărături pe Bulevardul Decebal din municipiul Bistrița

Astăzi, 26 aprilie a.c. în jurul amiezii, jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița, au depistat pe Bulevardul Decebal din municipiu, trei bărbați care s-au întors ieri din Germania și care ar fi trebuit să se afle la domiciliu în carantină, pentru o perioadă de 14 zile.

Jandarmii au trecut la legitimarea celor în cauză deoarece le-a atras atenția o stare de agitație inexplicabilă a doi dintre aceștia.  Astfel, jandarmii i-au interceptat și i-au legitimat iar la o primă verificare în baza de date au constatat faptul că cei în cauză ar fi trebuit să se afle în carantină la adresa de domiciliu din cartierul Viișoara.

Bărbații au declarat faptul că au părăsit carantina deoarece aveau de făcut cumpărături. Aceștia au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei (câte 2.000 de lei amendă fiecare), pentru nerespectarea măsurii de carantină la domiciliu.