IJJ: Noul an școlar

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Jandarmii alături de elevi încă din prima zi de școală!                      

Odată cu începerea noului an şcolar 2020 – 2021, unul dintre obiectivele prioritare ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistrița-Năsăud îl constituie asigurarea ordinii publice şi creşterea gradului de siguranţă în zona instituţiilor de învăţământ. Astfel, jandarmii vor acţiona pe tot parcursul anului de învățământ, pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoane care prin comportamentul sau activităţile desfăşurate afectează climatul de siguranţă al elevilor.

De asemenea, jandarmii vor contribui la siguranța școlară prin activităţile de prevenire a delincvenţei în incinta şi în imediata apropriere a unităţilor de învăţământ dar şi la intrarea şi ieşirea de la orele de curs. Acţiunile preventiv-educative vor viza, la fel ca şi până în prezent, consilierea şi îndrumarea elevilor în scopul creşterii interesului pentru participarea la cursuri, înţelegerea, conştientizarea şi respectarea legislaţiei în domeniul ordinii şi siguranţei publice și vor veghea la respectarea condițiilor impuse de contextul actual.

Vor fi desfăşurate acţiuni specifice în vederea prevenirii şi combaterii fenomenului contravenţional şi infracţional în zona instituţiilor de învăţământ, precum şi pe traseele de afluire şi defluire a elevilor şi cadrelor didactice, aflându-ne în permanentă  legătură cu reprezentanţii instituţiilor şcolare.

În prima zi de școală jandarmii asigură măsurile de ordine publică la 19 instituții de învățământ, cu un efectiv de 65 de jandarmi.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul