IJJ: Poiana cu narcise

Poiana cu Narcise de pe Vf. Saca din Munții Rodnei a înflorit – jandarmii montani Rodna patrulează în zonă pentru a le oferi sprijin turiștilor care o vizitează 

Jandarmii montani din Rodna efectuează în această perioadă patrulări pe Muntele Saca, la Poiana cu Narcise din arealul Parcului Naţional Munţii Rodnei, pentru a fi la dispoziţia turiştilor cu sfaturi privind modul de comportare pe timpul excursiilor în această zonă.

Narcisele atrag mai ales în această perioadă foarte mulţi turişti din ţară şi din străinătate. Având în vedere faptul că florile au început să înflorească, turişti dar şi localnici vizitează în aceste zile această zonă.

Poiana cu Narcise este protejată de lege, ca urmare florile nu pot fi rupte sau scoase din rădăcină.

Jandarmii montani din Rodna, informează faptul că momentan narcisele se află la începutul perioadei de înflorire şi foarte multe persoane vor dori să viziteze poiana în aceste zile şi în perioada imediat următoare, când va fi perioada de maximă înflorire.

Informaţii suplimentare

Rezervaţia naturală aflată în Munţii Rodnei, are o suprafață de 5 ha şi reprezintă o poiană cu narcise (Narcissus angustifolius), protejată de lege, pe versantul estic al muntelui Saca, la o altitudine de 1600 m, într-o asociaţie dominată de Barba Ursului.

Pe muntele Saca, din masivul cristalin al Rodnei, se poate ajunge plecând din localitatea Valea Vinului, situat la 8 km de Rodna Veche. Din Valea Vinului pleacă către muntele Saca două poteci mai accesibile: prima urcă spre vest spre Dealul Popii iar a doua urmăreşte Valea Secii şi apoi urcă pe versantul sudic al Dealului Popii. Drumul până la Vârful Saca durează 3 ore din Valea Vinului.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul,

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Gelu-Voievod” Bistriţa-Năsăud