IJJ: Produse confiscate. Dosar penal

60 de perechi de încălţăminte confiscate de jandarmi în piaţa din oraşul Năsăud

Jandarmii din cadrul Grupei de Supraveghere şi Intervenţie Năsăud, au depistat pe timpul unei acţiuni specifice organizate în Piaţa din oraşul Năsăud, 60 de perechi de încălţăminte de sezon – second hand, expuse spre comercializare, fără respecta rea reglementărilor legale în vigoare.

Cei doi comercianţi nu au putut prezenta documentele de provenienţă pentru cele 60 de perechi de încălţăminte, conform prevederilor legale în vigoare. (Legea nr. 12 din 1990, art.1, lit.e)  Ca urmare produsele au fost confiscate, comercianţii fiind sancţionaţi cu 1.000 de lei amendă (câte 500 de lei fiecare).

Valoarea produselor este de 600 lei.

Astfel de acţiuni specifice sunt organizate permanent în aria de competenţă pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

A ales produsele de pe rafturi şi a uitat să mai treacă pe la casa de marcat – acum s-a ales cu un dosar penal

Jandarmii din cadrul Grupei de Supraveghere şi Intervenţie Năsăud au întocmit actele de sesizare pe numele unei femei, care a sustras mai multe produse nealimentare şi jucării de pe rafturile unui supermarket. Aceasta a ieșit din incinta magazinului, trecând de casele de marcat, fără să achite produsele luate de pe rafturi.

Ca urmare, jandarmii au întocmit pe numele acesteia actele de sesizare pentru infracţiunea de furt, conform art. 228 Cod Penal, acte care au fost înaintate Poliţiei Bistriţa, pentru continuarea cercetărilor.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul