IJJ: Sancțiuni date de jandarmi

Pescuitul ilegal pe Lacul Colibița în atenția jandarmilor

La Colibița, modalitățile de recreere ale turiștilor nu implică doar plimbări cu barca pe lac, sau excursii în zonă ci și pescuitul, care este una dintre activitățile preferate de către aceștia. Jandarmii montani execută frecvent și verificări privind legalitatea acestei activități, organizând periodic acțiuni specifice pe linia prevenirii și combaterii pescuitului ilegal.

În urma unei acțiuni punctuale în zonă, jandarmii din cadrul Postului Montan Colibița au depistat doi bărbați care pescuiau și nu dețineau permis în acest sens.

Cei în cauză au fost sancționați cu amendă contravenţională în valoare de 400 de lei și un avertisment scris, conform prevederilor O.U.G. 23 din 2008, privind pescuitul şi acvacultura.

Acţiunile jandarmilor pe această linie vor continua şi în perioada următoare pentru verificarea respectării măsurilor legale impuse de lege.

Un italian a sustras mai multe bunuri de pe rafturile unui hipermarket și a omis să le achite la casă

Jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa, au întocmit actele de sesizare pe numele unui bărbat din Italia, care tranzita județul nostru.  Acesta a sustras mai multe produse de pe rafturile unui hipermarket (alimentare, de îngrijire personală, electrice).

Aceasta a încercat să iasă din incinta magazinului, trecând de casele de marcat, fără să achite produsele alese de pe rafturi.

Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului, actele de sesizare pentru infracţiunea de furt, conform art. 228 Cod Penal, acte care au fost înaintate Poliţiei Bistriţa, pentru continuarea cercetărilor.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Gelu-Voievod” Bistriţa-Năsăud

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul