IJJ: Sancțiuni date de jandarmi

Sancțiuni de peste 140.000 de lei aplicate de jandarmi pentru nerespectarea măsurii privind circulația persoanelor în afara locuinței în perioada sărbătorilor și de aproape 6.000 de lei numai pentru provocarea unor scandaluri și tulburarea ordinii publice

În perioada sărbătorilor, majoritatea bistrițenilor au știut să petreacă în liniște dar au existat și excepții. În ultimele zile, jandarmii au intervenit pentru aplanarea unor scandaluri pe raza municipiului Bistrița. Ca urmare, în zilele de sărbătoare sancțiunile aplicate pentru tulburarea ordinii publice, adresarea de cuvinte și expresii jignitoare, respectiv pentru provocarea unor scandaluri și consum de băuturi alcoolice în spațiul public neamenajat se ridică la 5.800 de lei.

De asemenea, pe perioada sărbătorilor au continuat misiunile de pază și protecție la centrele de carantinare, respectiv acțiunile privind verificarea persoanelor, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Jandarmii au verificat pe toată perioada sărbătorilor persoanele aflate în izolare la domiciliu și au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr. 3, privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei. Numai pe această linie au fost aplicate  pe perioada sărbătorilor 86 de sancțiuni contravenționale în valoare de 142.400 de lei.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Gelu Voievod” Bistriţa-Năsăud

Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul