IJJ: Școala Altfel

Saşa şi Dona, cele mai îndrăgite jandarmeriţe!

Timp de o săptămână jandarmii bistriţeni au fost oaspeţii elevilor mai multor unităţi de învăţământ, cu ocazia activităţilor organizate în cadrul programului “Școala altfel! Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Aceştia au fost prezenţi la şcoli din Negrileşti, Beclean, Teaca, Galaţii Bistriţei, Josenii Bârgăului, Prundu Bârgăului, Şieuţ şi Sebiş.

Pe parcursul întâlnirilor cu elevii, jandarmii au prezentat aspecte ce țin de prevenirea faptelor antisociale şi au organizat ateliere specifice unde a fost prezentat echipamentul și tehnica din dotarea jandarmilor. Câinii de serviciu Saşa şi Dona şi-au demonstrat abilitățile și au prezentat câteva exerciții de dresaj foarte apreciate de către cei prezenţi la activităţi.

Tot în această săptămână sediul Detaşamentului 3 din oraşul Năsăud, a fost vizitat de copii. Elevii din clasele I-IV de la şcoli din Nepos şi Rebra s-au aflat în curtea sediului Jandarmeriei în cadrul activităţilor organizate cu ocazia Zilei Porţilor Deschise.

Toate momentele petrecute alături de oamenii în uniforma militară, le-au oferit elevilor posibilitatea de a afla cât mai multe aspecte ce țin de specificul misiunilor pe care jandarmii le desfășoară și, nu în ultimul rând, despre modalitățile de a deveni jandarmi.