IJJ: Misiuni de Rusalii

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistriţa-Năsăud au asigurat măsurile de ordine publică la manifestările religioase și cultural-artistice organizate în aceste zile de sărbătoare pentru ca acestea să se desfășoare fără incidente.

Fiind o perioadă cu evenimente la care au participat sute de persoane, misiunile Jandarmeriei au fost adaptate, astfel încât activitățile să se desfășoare în condiții de siguranță. Astfel, datorită mobilizării unui dispozitiv important de ordine publică în stradă, dar și cu sprijinul cetățenilor care au ținut cont de recomandările preventive, echipajele Jandarmeriei nu s-au confruntat cu situații de tulburare gravă a ordinii publice.

Pe timpul misiunilor executate au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 lei, dintre care 20 sunt avertismente scrise. Sancțiunile au fost aplicate pentru: tulburarea ordinii și liniștii publice, proferarea de injurii în spațiul public, apelarea în mod repetat la mila publicului de către persoane apte de muncă, consumul de băuturi alcoolice în spatial public neamenajat, refuzul declinării identității în fața agentului constatator, nesupravegherea animalelor și provocarea unor scandaluri.

Totodată, la Colibița, jandarmii montani au aplicat două sancțiuni contravenționale (2 avertismente scrise) pentru pescuit fără permis.

Având în vedere faptul că sărbătoarea continua, colegii noștri acționează în continuare pentru prevenirea producerii faptelor antisociale, îndrumarea si sprijinul cetățenilor prezenți în spațiul public.

Nu în ultimul rând este urmărită și prevenirea și combaterea consumului/traficului de substanțe interzise prin participarea la acțiunile comune de prevenire organizate alături de polițiști și specialiștii Centrului de Prevenire și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud, în cluburi și zonele adiacente acestora.

Încălcarea prevederilor legislative privind desfășurarea activității de picnic, pătrunderea în fondul forestier fără drept sau provocarea unor scandaluri – acestea au fost doar câteva dintre faptele constatate de către jandarmi în cea de a doua zi de Rusalii!

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistriţa-Năsăud au asigurat măsurile de ordine publică la manifestările religioase și cultural-artistice organizate la acest sfârșit de săptămână, pentru ca acestea să se desfășoare fără incidente. Cu toate că majoritatea dintre persoanele aflate la manifestările cu public numeros organizate în spațiul public au știut să sărbătorească respectând prevederile legale în vigoare, în cea de a doua zi de Rusalii au existat și cazuri în care a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine.

Astfel, pe timpul misiunilor executate în cursul zilei de luni, 13 iunie a.c., au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.750 lei, dintre care 6 sunt avertismente scrise. Sancțiunile au fost aplicate pentru: tulburarea ordinii și liniștii publice, apelarea în mod repetat la mila publicului de către persoane apte de muncă, refuzul declinării identității în fața agentului constatator și provocarea unor scandaluri.

În comuna Căianu Mic la finalul manifestărilor cultural-artistice (după ora 20.00), jandarmii au intervenit pentru aplanarea a două scandaluri, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale: 3 amenzi în valoare totală de 1.000 de lei (pentru provocarea scandalurilor) și un avertisment scris (pentru refuzul declinării identității în fața agentului constatator).

La Colibița, jandarmii montani au constatat pătrunderea în fondul forestier fără drept și desfășurarea unor activități de picnic în afara locurilor special amenajate, ca urmare fost aplicată o sancțiune în valoare de 2.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171 din 2010 și un avertisment scris pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 54 din 19 martie 2012, privind desfasurarea activităţilor de picnic.