IJJ: Transport ilegal

Transport ilegal de material lemnos depistat de către jandarmii montani din Colibița în ultima zi a lunii martie

Aflați într-o acțiune specifică organizată pe linie silvică, în cooperare cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Bistrița-Bârgăului, jandarmii din cadrul Postului Montan Colibița au depistat în ultima zi a lunii martie, un autovehicul care transporta material lemnos rotund, de esență rășinos.

În urma inventarierii s-a constatat că pe avizul deținut de către transportator nu era completată întreaga cantitate a lemnului, existând diferențe între aviz și cantitatea încărcată.
Conducătorul auto a fost sancționat în conformitate cu prevederile Legii nr. 171 din 2020 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, astfel: 2.000 de lei amendă pentru transport de material lemnos cu diferențe între aviz și cantitatea inventariată (art. 19, lit.b), respectiv cu avertisment scris pentru completarea necorespunzătoare a avizului de transport (art. 21, lit. d).

Cantitatea de 2,716 metri cubi de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie Ocolului Silvic Bistrița-Bârgăului conform reglementărilor legale în vigoare.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea și combaterea tăierilor și transportului ilegal de material lemnos.