IJJ: Vacanță în siguranță

Aproape 40 de copii prezenți la Școala de Vară din Mărișelu, au aflat de la jandarmi cum își pot petrece Vacanța în Siguranță!

În aceste zile preotul Aurelian Poptean din comuna Mărișelu, găzduiește la casa parohială din localitate, o școală de vară dedicată în mod special copiilor din familii defavorizate, atât din județul Iași cât și de pe raza comunei.

Pentru aproximativ două ore, copiii s-au bucurat de prezența jandarmilor, iar la finalul întâlnirii toți au rămas cu amintiri de neuitat și cu prieteni noi. Copiii din Iași au reușit să ajungă la școala de vară din județul nostru, datorită eforturilor doamnei învățătoare Sorina Păduraru, care îi consideră pe cei mici – copiii săi.

Jandarmii le-au prezentat aspecte referitoare la rolul şi misiunile jandarmilor și au fost organizate ateliere de prezentare cu diverse materiale din dotarea specifică, folosite pe timpul misiunilor. Totodată, în discuțiile cu aceștia au fost abordate și teme privind prevenirea violenţei, evitarea unor situaţii neplăcute în care ar putea fi implicaţi, precum şi alte sfaturi utile.

Jandarmii au discutat cu elevii despre reguli minime de autoprotecţie şi despre ce trebuie să ştie atunci când sunt victime sau martori ai unor fapte antisociale.

La activități a fost prezent și câinele se serviciu al Jandarmeriei bistrițene – Sașa, una dintre cele mai apreciate prezențe în rândul copiilor care iubesc animalele.

Campania de informare și prevenire „Vacanţă în siguranţă” continuă pe toată perioada vacanţei de vară, iar în cadrul acesteia vor avea loc întâlniri cu elevi care se află în tabere sau școli de vară organizate pe raza județului.