Împreună Clădim România

Grupul TeraPlast lansează platforma de responsabilitate socială Împreună Clădim România

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, lansează platforma de responsabilitate socială „Împreună Clădim România”, inițiativă prin care Grupul susține excelența, performanța și proiectele menite să creeze treptat o lume mai bună.

„Lansarea platformei Împreună Clădim România este filosofia Grupului TeraPlast în acțiunile de responsabilitate socială întreprinse, precum și dovada implicării noastre în dezvoltarea comunității din care facem parte. Platforma reprezintă angajamentul Grupului și al colegilor mei de a construi o lume mai bună, dincolo de produsele pe care le oferim.

Pentru noi, împreună reprezintă invitația la implicare, la efort comun, prin care să clădim pas cu pas o lume mai bună, așa cum o casă se construiește cărămidă cu cărămidă, astfel încât România – locul pe care îl numim acasă – să ne reprezinte”, a spus Ioana Borza, Director Marketing Grup TeraPlast.

Împreună Clădim România reunește proiectele de responsabilitate socială dezvoltate la nivelul tuturor companiilor din Grup, pe trei piloni: Educație, Social și Sănătate & Mediu.

La nivelul anului 2019 sumele alocate pe aceste trei axe au depășit suma de 600.000 lei.

Pentru anul 2020, sumele alocate vor fi de peste 800.000 lei. Principalele obiective pentru 2020 sunt: susținerea excelenței în educație prin încheierea de parteneriate strategice cu Universitatea Tehnică, susținerea sportului de masă, cât și a performanțelor sportive prin continuarea parteneriatelor cu cluburile sportive de handbal Gloria Bistrița, respectiv baschet U Baschet Feminin Cluj, precum și menținerea unui mediu curat pentru viitor.

Acțiunile din sfera socială vor avea în vedere construcția de locuințe, sprijinirea alimentării cu apă și gaz în mediul rural, precum și promovarea egalității de șanse.

Vizitatorii platformei Împreună Clădim România pot vedea începând cu luna decembrie toate proiectele de responsabilitate socială întreprinse de companiile Grupului TeraPlast.

Despre Grupul TeraPlast

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale de construcții. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, activitatea de reciclare a Grupului se desfășoară în compania independentă TeraPlast Recycling.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. Acțiunile TeraPlast sunt incluse în indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR și BET-Plus.