ISU: Incendii de vegetație

Nu mai dați foc vegetației uscate!

În ultimele 48 de ore, pompierii militari și voluntari din județul Bistrița – Năsăud au intervenit la 13 incendii de vegetație și altele, iar suprafața totală afectată a fost de peste 92 ha, în mai multe localități din județul nostru: muncipiul Bistrița și localitățile componente, localitățile Herina, Prundu Bârgăului, Vermeș, Șintereag, Crainimăt, Herina, Viile Tecii, Feldru, Sâniacob. Multe alte incendii de vegetație din zona de competență au fost lichidate de către structurile pompierilor voluntari, rapoartele de intervenție sunt procesate permanent.

Facem apel către cetățenii care dețin terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație uscată deoarece aceste evenimente pot pune în pericol locuințele, dar și viața cetățenilor.

Totodată, reamintim faptul că, potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii.

 În condiții de vânt puternic și temperaturi ridicate, astfel de situații pot deveni delicate mai ales dacă în zona câmpurilor arzânde se află locuințe.

Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro_

INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE ISU „BISTRIŢA”