Informare Penitenciar

Prin prezenta, vă informăm că cei 31 de deținuți confirmați pozitiv SARS-CoV-2 ca urmare a aplicării Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Național de Sănătate Publică, și a Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar, au fost transferați la Penitenciarul-Spital București-Jilava, în vederea aplicării conduitei terapeutice optime. Sublinem că starea de sănătate a persoanelor private de libertate nu ridică dificultăți, unitatea penitenciar-spital gestionând cazuri ușoare sau medii de îmbolnăvire.

În prezent, la nivelul unității se aplică măsuri specifice de intervenție, cu precădere pe linia monitorizării stării de sănătate a tuturor persoanelor custodiate și a personalului, nefiind identificate noi cazuri de îmbolnăvire sau manifestări ale simptomatologiei specifice COVID-19.

Administrația locului de deținere menține o legătură permanentă cu Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, implementează măsurile recomandate și întreprinde toate demersurile necesare protejării persoanelor aflate în custodie.

De asemenea, prin activități permanente de informare, atât a persoanelor private de libertate, cât și a aparținătorilor, se asigură transparența în modul de gestionare a situației epidemiologice actuale și un climat carceral echilibrat.

Comisar șef de poliție penitenciară Cosmin PĂRĂUAN

Purtător de cuvânt

PENITENCIARUL BISTRIŢA