Informare Penitenciar

Informare de presă

Vă informăm că, miercuri, 13.10.2021, doi deținuți custodiați de către Penitenciarul Bistrița care aveau simptomatologie specifică, au fost confirmați pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Având în vedere situația epidemiologică existentă, s-a procedat la testarea în masă a deținuților în zilele de 14 și 15.10.2021, rezultatul final fiind de 63 de deținuți confirmați pozitiv. De asemenea, în urma testărilor efectuate la nivelul unității, au fost depistați pozitiv și doi polițiști de penitenciare.

Deținuții confirmați pozitiv au fost repartizați în camere separate, fiind suprevegheați în permanență de către personalul medical al unității. Starea de sănătate a deținuților confirmați pozitiv este bună, majoritatea fiind asimtomatici. Menționăm că procentul de vaccinare al deținuților este de 88%.

Din punct de vedere administrativ, au fost întreprinse atât măsuri de informare a Direcției de Sănătate Publică Bistrița, precum și demersuri stabilite prin planurile de măsuri adoptate la nivelul sistemului penitenciar, intensificarea triajului epidemiologic al cadrelor, monitorizarea medicală permanentă a tuturor persoanelor custodiate, dezinfectarea tuturor spațiilor.

S-au făcut demersuri pentru transferarea tuturor deținuților confirmați pozitiv, această activitate fiind în desfășurare.

Activitatea unității se desfășoară în condiții optime, nefiind înregistrate disfuncționalități. Starea de spirit a deținuților este corespunzatoare.

Sursa de infectare, necunoscută, va fi stabilită în urma anchetei epidemiologice, proces aflat în curs de derulare.

Comisar șef de poliție penitenciară Cosmin PĂRĂUAN

Purtător de cuvânt

PENITENCIARUL BISTRIŢA