Ionuț Simionca, PMP: Adoptă o autostradă!

Adoptă o autostradă! Și hai să ne construim singuri o țară ca afară!

EU, cetățeanul Ionuț Simionca, puteam să îmi arăt sprijinul pentru protestul din 15 martie, la ora 15, ca orice alt cetățean: trăgeam mașina pe dreapta și puneam avariile timp de 15 minute.

În schimb, pentru că EU, cetățeanul Ionuț Simionca, sunt și deputat, am hotărât să mă alătur protestului într-un alt fel: să depun la Parlament un proiect legislativ care va permite tuturor cetățenilor și tuturor companiilor să finanțeze, sa pună umărul  la construcția de autostrăzi în România.

Pentru că actualii guvernanți nu reușesc nicicum să se apuce serios de treabă, m-am gândit că este nevoie de crearea unor fonduri regionale, destinate numai dezvoltării infrastructurii rutiere, din care să se cheltuiască bani doar pentru un singur scop: construirea de autostrăzi și drumuri rapide.

Dacă vor fi create doar fondurile, atunci acestea vor fi umplute întotdeauna numai de promisiuni neacoperite de fapte, așa că voi propune și căile de alimentare a acestora cu bani.

În prezent, cetățenii și companiile pot redirecționa o mică parte din impozitul datorat statului, între 2 și 3,5%, către entități nonprofit sau unități de cult.

Propunerea mea legislativă este ca oamenii să poată să mai aibă o opțiune, să poată trimite acești bani către fondurile regionale, către construcția de autostrăzi.

Să vă dau un exemplu: dacă oamenii care se află pe traseul Autostrăzii Nordului, cum ar fi bistrițenii,  își doresc construirea acesteia, pot redirecționa acești bani către Fondul pentru construirea Autostrăzii Nordului!

Astfel realizarea unei infrastructuri de comunicații rutiere modernă, rapidă și sigură, care să lege Ardealul de Moldova și de Vestul Europei, va conduce la o dezvoltare economică mai rapidă.

Voi încerca să cooptez cât mai mulți parlamentari pentru susținerea acestui proiect și, cu sprijinul vostru, sunt sigur că vom reuși.

Adoptă o autostradă și hai să ne construim singuri o țară ca afară!

Doamne-ajută!

Ionuț Simionca, deputat PMP de Bistrița-Năsăud

Adoptă o autostradă!Și hai să ne construim singuri o țară ca afară!EU, cetățeanul Ionuț Simionca, puteam să îmi arăt sprijinul pentru protestul din 15 martie, la ora 15, ca orice alt cetățean: trăgeam mașina pe dreapta și puneam avariile timp de 15 minute.În schimb, pentru că EU, cetățeanul Ionuț Simionca, sunt și deputat, am hotărât să mă alătur protestului într-un alt fel: să depun la Parlament un proiect legislativ care va permite tuturor cetățenilor și tuturor companiilor să finanțeze, sa pună umărul la construcția de autostrăzi în România. Este vorba de un proiect care să permită firmelor și cetățenilor să redirecționeze o parte din impozitele pe care le plătesc statului către autostrada pe care o doresc. Să vă dau un exemplu: dacă oamenii care se află pe traseul Autostrăzii Nordului, cum ar fi bistrițenii, își doresc construirea acesteia, pot redirecționa 2,5-3% din impozitele plătite către un fond special creat pentru construirea Autostrăzii Nordului!Adoptă o autostradă și hai să ne construim singuri o țară ca afară!Doamne-ajută!l#șîeu

Publiée par Ionut Simionca sur Vendredi 15 mars 2019